Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 04:09

HELMEPA: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΜε λύπη και ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη της πετρελαϊκής ρύπανσης από το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη II».

 

Δυστυχώς, ατυχήματα είναι αναπόφευκτα αλλά για τον περιορισμό τους χρειάζεται πρόληψη μέσω διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης είναι η αποστολή της HELMEPA, όπως την καθόρισαν οι εθελοντές Ιδρυτές της, Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες, τον Ιούνιο του 1982. Η απορρύπανση απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμό, η οργάνωση του οποίου είναι ευθύνη της Πολιτείας, όπως προβλέπουν τα υπάρχοντα εθνικά σχέδια, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία.

 

Λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών απορρύπανσης, η HELMEPA αναβάλλει τους εθελοντικούς καθαρισμούς στις ακτές της Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις και θα τους ενημερώσουμε μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν.

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις