Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 11:37

Lloyd’s: Οι ισχυρότεροι έλληνες εφοπλιστές της παγκόσμιας ναυτιλίας

Photo by: Konstantinos Papadopoulos


Πολλοί είναι και φέτος οι Έλληνες εφοπλιστές, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα της Lloyd’s με τους σημαντικότερους ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Την υψηλότερη θέση, από τους έλληνες εφοπλιστές, καταλαμβάνει ο Γιάννης Αγγελικούσης (Angelicoussis Shipping Group), που κατατάσσεται όγδοος, μία θέση πίσω από τον νορβηγό μεγιστάνα Τζον Φρέντρικσεν. Στην 15η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas), στην 26η θέση βρίσκεται η Αγγελική Φράγκου (Navios) και στην 27η θέση ο Γιώργος Οικονόμου (TMS/DryShips).

Ακολουθεί στην 28η θέση ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog), 38ος είναι ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk) και 46ος ο Νικόλας Τσάκος (TEN, Intertanko).

Στην 56η θέση βρίσκεται ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare, 56ος), στην 57η ο Θεόδωρος Βενιάμης (Ένωση Ελλήνων Εφοοπλιστών), στην 66η ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Group, -η Lloyds σημειώνει ότι πρόσφατα, στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2017, ψηφίστηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς), 69ος είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος (Gener8 Maritime), 83ος ο Γιάννης Πλατσιδάκης (Intercargo) και 95ος ο Πάνος Λασκαρίδης (Laskaridis Group).

Σε σχέση με την περσινή λίστα της Lloyds, οι περισσότεροι έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται σε ελαφρώς χαμηλότερες θέσεις: μία θέση έχασε ο Γιάννης Αγγελικούσης, τρεις ο Γιώργος Προκοπίου, επτά η Αγγελική Φράγκου και ο Γιώργος Οικονόμου, τέσσερις ο Νικόλας Τσάκος, έξι ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, οκτώ ο Θεόδωρος Βενιάμης, πέντε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επίσης, από την φετινή λίστα απουσιάζουν ο Συμεών Παληός (Diana Shipping) και ο Πόλυς Χατζηιωάννου (Safe Bulkers), που στην περσινή λίστα ήταν 95ος και 96ος αντίστοιχα.

Πηγή: reporter.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις