Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 02:21

Lufthansa: Airbus A350 αναμένεται στο Μόναχο στα τέλη του 2016Το πρώτο αεροσκάφος τύπου Airbus A350-900s της Lufthansa αναμένεται στο Μόναχο στα τέλη του 2016. Η Lufthansa έχει παραγγείλει συνολικά 25 αεροσκάφη τέτοιου τύπου, τα οποία στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν σε δρομολόγια που ξεκινούν από τους κόμβους της αεροπορικής εταιρείας σε Φρανκφούρτη και Μόναχο.

«Το Α350 σηματοδοτεί την είσοδό μας στην κατηγορία των δύο λίτρων και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργή προστασία από τον θόρυβο. Το αεροσκάφος παράγει 30% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου», δήλωσε ο Thomas Klühr, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, υπεύθυνος για τις Οικονομικές Υποθέσεις και τον Κόμβο του Μονάχου. Το φετινό καλοκαίρι η Lufthansa θα  δρομολογήσει συνολικά 26 αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων 17 αεροσκαφών τύπου Α340-600  και 9 αεροσκαφών τύπου Α330-300, από τον κόμβο του Μονάχου.

Το Airbus A350-900 έχει υψηλότερη αποδοτικότητα καυσίμων από οποιονδήποτε άλλο τύπο αεροσκάφους. Το νέο αεροσκάφος θα καταναλώνει κατά μέσο όρο μόνο 2.9 λίτρα κηροζίνης ανά επιβάτη ανά 100 χιλιόμετρα, περίπου 25% λιγότερο από τα αεροσκάφη τρέχουσας γενιάς. Οι σύγχρονοι κινητήρες Rolls Royce Trent XWB και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός θα μειώσουν επίσης τις εκπομπές θορύβου πολύ χαμηλότερα από τα τρέχοντα προβλεπόμενα όρια.

Επιπλέον, η καμπίνα είναι εξαιρετικά αθόρυβη, εξαιτίας των νέων μεθόδων μόνωσης και των υλικών απορρόφησης ήχου. Οι επιβάτες του Α350-900 θα επωφεληθούν ακόμη από τα ευρύτερα πανοραμικά παράθυρα και από τους μεγαλύτερους χώρους χειραποσκευών.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις