Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 10:30

«MOBY LOVE» & «ANEMOS»: Τι μέλλει γενέσθαι !

Photo by: Simos Michaloglou


Τα βλέμματα και το ενδιαφέρον πολλών καραβολατρών και όχι μόνο, έχουν στραφεί πάνω σε αυτά τα βαπόρια, για ο,τι έχει να κάνει με το προσεχές μέλλον τους.

Ανήκουν στην ελληνικών συμφερόντων Portucalense Shipping Company S.A. η οποία δραστηριοποιείται στην Πορτογαλία. Αγοράστηκαν φέτος από την ιταλική MOBY LINES, καθώς βρίσκονταν παροπλισμένα, δεμένα στο λιμάνι της Γένοβα της Ιταλίας.

Η Portucalense είναι γνωστή σε εμάς, καθώς είχε αγοράσει το αγαπημένο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» από τη HELLENIC SEAWAYS και δραστηριοποιούταν με το συγκεκριμένο πλοίο στις Αζόρες.

Πλέον διαθέτει αυτά τα πανέμορφα πλοία, τα οποία μας παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες της κλασικής Ακτοπλοΐας.

Το μικρότερο πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» κατέπλευσε στο ΝΜΔ στις 13 Ιουλίου ως «MOBY BABY» και άλλαξε όνομα λίγο καιρό μετά. Άγνωστο είναι ακόμη που και πότε θα δρομολογηθεί, εάν θα είναι γραμμή της ελληνικής ακτοπλοΐας ή της Πορτογαλίας.

Το μεγαλύτερο «MOBY LOVE» κατέπλευσε στο ΝΜΔ πριν από μία εβδομάδα, στις 7 Οκτωβρίου. Από τις ναυπηγικές του γραμμές θυμίζει πολύ το θρυλικό «ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» που είχε αφήσει ιστορία τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στις γραμμές των δυτικών Κυκλάδων.

Φήμες το θέλουν να ετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αναλάβει γραμμή της Ακτοπλοΐας, ενώ ακούστηκε και η γραμμή του Λαυρίου για Λήμνο και Καβάλα.

Εμείς να ευχηθούμε και τα δύο πλοία να παραμείνουν σε ελληνικά νερά, για να τα θαυμάζουμε για την απαράμιλλη ομορφιά τους και να ξυπνούν μνήμες προηγούμενων δεκαετιών.

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις