Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 12:26

OLYMPIC CHAMPION – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

OLYMPIC CHAMPIONRoute: Piraeus – Heraklion
IMO: 9216028
Building year: 2000
Building yard: Fosen Mek Verksteder A/S, Norway (#69)
Owner: Anek Lines
Operator: Anek Lines
Length: 204,0 mm
Breadth: 25,8 m
Draft: 32.694
GT: 2.933
Machinery: 4 * Wärtsilä 12V46C
Speed: 32 kn.
Number of passengers: 1.850
Number of beds: 808
Number of cars:1.100
Lanemetres: 1.560
Port of registry:Chania
Flag: Greece 
Sister ships:Hellenic Spirit

link για pchands
Ship location Το OLYMPIC CHAMPION είναι ένα πανέμορφο βαπόρι!
Πέρα από αυτή τη φράση, δεν μπορούμε να βρούμε κάτι που να ταιριάζει πιο πολύ, για να ξεκινήσουμε το αφιέρωμά μας στον Ολυμπιονίκη της ΑΝΕΚ LINES, που καθημερινά αγωνίζεται και κερδίζει πρωτιές σε πολλούς τομείς, βγάζοντας ασπροπρόσωπη την εταιρία του.

Το όνομά του βγαλμένο από την περήφανη ιστορία μας, από την Αθάνατη Ελλάδα μας, το Αθάνατο Ολυμπιακό Πνεύμα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία μας, τους αθλητές που στέφονταν με τον κότινο, την ευγενή άμιλλα και άλλες τόσες έννοιες, που ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα πρέπει να θυμόμαστε συχνά, γιατί ο μεγαλύτερος θησαυρός μας είναι η ιστορία μας, η κληρονομιά μας και φυσικά η μνήμη. Ο πλωτός Ολυμπιονίκης της ANEK LINES, το OLYMPIC CHAMPION,υπενθυμίζει καθημερινά στους επιβάτες του και ιδιαίτερα στους επισκέπτες του εξωτερικού, την πηγή του Πολιτισμού, της έμπνευσης των Ολυμπιακών Αγώνων και τη βαριά μας ιστορία.
Ο Ολυμπιονίκης είναι πραγματικά ένα χάρμα οφθαλμών, έργο ναυπηγικής τέχνης, προερχόμενο από μια χώρα της βόρειας Ευρώπης, τη Νορβηγία και στολίζει όποιο λιμάνι έχει τη χαρά να το φιλοξενήσει.

Η μεγαλοπρέπεια και η χάρη του δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, στα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου.
Το πλοίο παραδόθηκε στη μεγάλη εταιρία των Χανίων, τον Οκτώβριο του 2000, χτισμένο στα ναυπηγεία FOSSEN της Νορβηγίας και από τότε υπηρετεί πιστά την εταιρία του με τεράστια επιτυχία και εξυπηρετεί άριστα τις χιλιάδες κόσμου που έχουν την τύχη και την τιμή να ταξιδεύουν μαζί του!
Η τιμή είναι μεγάλη και για το arxipelagos.com, που είχε τη χαρά να βρεθεί ακόμη μια φορά πάνω σε πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, συνεχίζοντας την όμορφη συνεργασία, που έχει ξεκινήσει από το πρώτο μας αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο βασιλοβάπορο ΛΑΤΩ, το Σεπτέμβριο του 2011.

Μπαίνοντας στο πλοίο, η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει με τα ιδιαίτερα ζεστά χρώματα και υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο φινίρισμα του σκάφους, που σε συνδυασμό με τη ζεστασιά της φιλοξενίας του Πληρώματος και τον άψογο επαγγελματισμό τους, ο επιβάτης με το «καλημέρα» νιώθει σαν να είναι σπίτι του, ή ακόμη καλύτερα σε ένα ιδιωτικό, δικό του σκάφος, που θα τον ταξιδέψει με τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια!
Το αποτέλεσμα του τέλειου φινιρίσματος και της χρήσης πανάκριβων υλικών, σωστά συνδεδεμένων και διακοσμημένων, χαρίζει μια ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή.
Οι χώροι είναι άνετοι και μεγάλοι, όμορφα διακοσμημένοι, έχοντας ο καθένας κι ένα δικό του όνομα, που έχει σχέση με την περήφανη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και σαφώς με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ, κ. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΤΕΑΜ ΤΟΥ OLYMPIC CHAMPION

Ο πρώτος χώρος που συναντάμε, ο χώρος της reception, θυμίζει πραγματικά μια υπέροχη αίθουσα μουσείου και ένα ξεχωριστό γλυπτό στο κέντρο καθώς και πίνακες από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων περιβάλλουν επιβλητικά τον κυκλικό χώρο.
Εκεί μας υποδέχονται με ιδιαίτερη ζεστασιά ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος, κ. Γεώργιος Σαριδάκης και οι Αρχιθαλαμηπόλοι κ.κ. Αντώνιος ΠαπαδάκηςΟδυσσέας Κουμουτσάκος και Γεώργιος Πριόνας.
Η γλυκύτατη θαλαμηπόλος, Λίνα Κολαϊτη, με το πιο ζεστό χαμόγελο, εξυπηρετεί άψογα όλους τους επιβάτες στη reception.

Δίπλα από τη reception, συναντάμε στο γραφείο του τον Προϊστάμενο Οικονομικό, κ. Γεώργιο Βλαζάκη. Ακόμη μια καλησπέρα στον Α΄ Λογιστή, κ. Ιωάννη Γαλλιάκη.
Ο χώρος της reception είναι τοποθετημένος στο deck 8.


Η LUX ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Να τονίσουμε πως τα deck με τις καμπίνες είναι κατανεμημένα σε 3 βασικά επίπεδα, τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους σε αντίστοιχα χρώματα! Ξεκινώντας από το ψηλότερο deck, το 10, εκεί κυριαρχούν οι κόκκινοι χρωματισμοί. Μοκέτες, χρώματα στα ταμπελάκια των καμπινών και στους τοίχους, όλα σε ερυθρές αποχρώσεις! Κατεβαίνοντας στο deck 9, εκεί βρίσκονται όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του πλοίου. Στο deck 8, στο επίπεδο της reception, οι χρωματισμοί σε όλους τους διαδρόμους είναι στις αποχρώσεις του μπλε. Ενώ οι πράσινες αποχρώσεις κυριαρχούν στο αμέσως παρακάτω επίπεδο, στο deck 7.


Lounges

Στο deck 9 όπως προαναφέραμε, ο επιβάτης απολαμβάνει τις ιδιαίτερες ανέσεις των κοινόχρηστων χώρων και σαλονιών του OLYMPIC CHAMPION. Ξεκινώντας από την πλώρη, εντυπωσιάζει το Ocean Bar με τα τεράστια παράθυρα που αντικρίζουν πανοραμικά μπροστά, την καλύτερη θέα και μάλιστα από ψηλά! Αυτό το σαλόνι με αυτή τη θέα συναντάται μόνο σε κρουαζιερόπλοια πολλών αστέρων, αλλά εξάλλου και το OLYMPIC CHAMPION δεν διαφέρει σε τίποτα, ούτε υστερεί των ανέσεων ενός μεγάλου και λουσάτου κρουαζιερόπλοιου, χαρακτηρισμένου με πολλά αστέρια!
Να πίνεις τον καφέ ή το ποτό και να έχεις τέτοια υπέροχη θέα μπροστά, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε καράβι της γραμμής του Ηρακλείου.


Το εστιατόριοΑ la carte “Symposium

Προχωράμε προς τα πίσω, όπου συναντάμε ακόμη δύο απίστευτους χώρους, το εστιατόριο Α la carte “Symposium” και το Self-Service «Διόνυσος». Για το “Symposium” τα λόγια είναι περιττά, γιατί η μέγιστη απόλαυση, υψηλής γαστρονομικής τέχνης, γεύσεων είναι δύσκολο να περιγραφεί. Πρέπει να το ζήσει κανείς για να καταλάβει.


Το Self-Service Διόνυσος

Για το Self-Service “Διόνυσος”, αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως αν δεν προσέξει κάποιος ότι η ταμπέλα αναγράφει Self-Service, δεν θα καταλάβει πως πρόκειται για Self-Service, γιατί ο χώρος είναι τόσο πολυτελής που παραπλανεί!


MENU

Πίσω στα παρασκήνια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ο Αρχιμάγειρας κ. Γιασεμής Κυπραίος και το ταλαντούχο team της κουζίνας του.
Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον Φροντιστή του πλοίου, κ. Χρήστο Κωστό.
Ακριβώς απέναντι από το «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβαίνοντας τις σκάλες με την υπέροχη, τεράστια βιτρίνα που χαρίζει ξεχωριστή θέα στη θάλασσα, θαυμάζουμε προς τα πάνω στο ταβάνι τα αιωρούμενα κύματα της θάλασσας με τα πανιά από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, μια υπέροχη ναυτική σύνθεση που εντυπωσιάζει!
Η σκάλα μας οδηγεί στη Discoteque του πλοίου “Observatory” στο deck 10, με τη λαμπερή ντισκομπάλα και τα τεράστια φινιστρίνια!
Συνεχίζοντας τον περίπατό μας στο deck 9, το deck με τους κοινόχρηστους χώρους, συναντάμε ακόμη το “Atrium” Bar και πιο πίσω τον παιδότοπο με τις υπέροχες ζωγραφιές από τους λιλιπούτειους επιβάτες, με θέμα τι άλλο, τον «Πλωτό Ολυμπιονίκη».


Το καταστήματα του πλοιου 

Ακόμη πιο πρύμα μπαίνουμε στα λαμπερά καταστήματα και μένουμε έκπληκτοι από την ποικιλία και τις προσφορές στις τιμές. Λίγο πιο πέρα το Internet Cafe και ύστερα, περνώντας από μία μεγάλη πόρτα που ανοίγει αυτόματα με φωτοκύτταρο, βρισκόμαστε στον εξωτερικό χώρο με τις πισίνες και το τζακούζι και το “Marina” Bar να εξυπηρετεί όλους τους μήνες του χρόνου με όλα τα καλά, ακόμη και με γύρο! Όπως όλα τα πλοία της ANEK LINES έτσι και το OLYMPIC CHAMPION, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει γυράδικο!


Η διαστημικη γέφυρα του OLYMPIC CHAMPION

Περπατώντας στους μεγάλους και όμορφα διαμορφωμένους, εξωτερικούς χώρους του πλοίου, καταλήγουμε στη Γέφυρα! Ένα πραγματικό διαστημο-πλοίο, με ιδιαίτερα φουτουριστικό πιλοτήριο και μεγάλη άνεση χώρου! Είναι ο χώρος όπου τα «κοντέρ» του πλοίου χτυπάνε κόκκινο, όταν πιάνουν τις μεγάλες ταχύτητες, καθώς το OLYMPIC CHAMPION είναι ένας πραγματικός Ολυμπιονίκης, με ταχύτητες Ολυμπιονίκη, που το κατατάσσουν στα ταχύτερα πλοία της κατηγορίας του. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές τις ταχύτητες τις πιάνει ήσυχα κι αθόρυβα, κάνοντας τη λέξη κραδασμός, να παραμένει άγνωστη μέσα στο πλοίο.
Το ζεστό χώρο της Γέφυρας ζεσταίνει πιο πολύ, το αληθινό χαμόγελο και η φιλοξενία του Πλοιάρχου, Καπετάν Ευστράτιου Καβρού!


Ο πλοίαρχος Cpt Ευστράτιος Καβρός

Ο Καπετάν Ευστράτιος Καβρός, με μακρά καριέρα στα ποντοπόρα πλοία και στα πλοία της ANEK LINES, με καταγωγή από τα Χανιά, μας έκανε να νιώσουμε σαν να είμαστε σπίτι μας. Αληθινός και ζεστός, αυτές οι δύο λέξεις μπορούν να τον χαρακτηρίσουν. Μας είπε και δυο λόγια για το υπέροχο καράβι του on camera, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.
Ακόμη συναντήσαμε τον Ύπαρχο, Καπετάν Ανδρέα Γασπαράτο, όπου κι εκείνος με τη σειρά του μας είπε δυο λόγια για το πλοίο, στο φακό του arxipelagos.com.

Την ομάδα της Γέφυρας συμπληρώνουν ο Καπετάν Εμμανουήλ Σέγκος, Υποπλοίαρχος και η Δόκιμος Πλοίαρχος, κ. Παναγιώτα Σταματάκη.
Από τα μεγάλα παράθυρα της Γέφυρας θαυμάζουμε τη φανταστική αεροτομή που είναι τοποθετημένη στην πλώρη του πλοίου, στο κοράκι, να σκίζει με το δικό της τρόπο τον αέρα και την αύρα του Αιγαίου και του Κρητικού!
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! 

Αφήνουμε τη Γέφυρα και περιπλανιόμαστε στους άνετους διαδρόμους του πλοίου, με τα ζωντανά και φωτεινά χρώματα και μένουμε άφωνοι από τη χλιδή και την πολυτέλεια των καμπινών. Από πού να αρχίσουμε και που να καταλήξουμε! Από τις Lux με τα τεράστια φινιστρίνια, το άνετο ξεχωριστό σαλονάκι και το πλήρως διαχωρισμένο δωμάτιο για την γκαρνταρόμπα και τις αποσκευές! Με τα υπέρδιπλα κρεβάτια και τα φινιστρίνια στην πλώρη, για ατέλειωτες θέες, για τις μεγάλες τηλεοράσεις plasma, για την πλήρη περιποίηση και φροντίδα. Πολυτέλεια και άνεση που συναντά κανείς ακόμη και στις εσωτερικές τετράκλινες.


Το υπερσύγχρονο μηχανοστάσιο του Olympic Champion

Για το τέλος κρατήσαμε το χώρο του πλοίου, όπου είναι το Α και το Ω. Από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν τα πάντα. Και δεν είναι άλλος από τον απέραντο σε άπλα και άνεση, χώρο των μηχανών.
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του πλοίου και εμείς είχαμε την ευκαιρία να την αφουγκραστούμε από κοντά και να ζήσουμε την εμπειρία του σταδίου που βάζουν «μπροστά» τις μηχανές!
Στους υπερσύγχρονους και πεντακάθαρους χώρους των μηχανών, μας υποδέχτηκε ο Α΄ Μηχανικός, Μαστρό Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Με καταγωγή από το Μύτικα, μια παραλιακή κωμόπολη απέναντι από την όμορφη Λευκάδα, μας είπε δυο ζεστές κουβέντες στο φακό μας, για τις μηχανές του πλοίου του και την πορεία του μέχρι τώρα, στο βίντεο όπου έχουμε ετοιμάσει.

Στο χώρο των μηχανών συναντήσαμε ακόμη τον ΑΒ΄ Μηχανικό, Μαστρό Αριστοτέλη Δημόπουλο, τον Β’ Μηχανικό, κ. Αντώνιο Λεοντίτση καθώς και τον Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο, κ. Βασίλειο Αγγελιδάκη.
Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη φιλοξενία και κυρίως για τις ξεχωριστές εμπειρίες που μας προσφέρατε!
Απολαύστε όλα τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει από το OLYMPIC CHAMPION, το ταξίδι και το Πλήρωμά του και ταξιδέψτε μαζί μας στο Αρχιπέλαγος!

 Για το arxipelagos.com Σίμος Μιχάλογλου

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Απαιτήσεις συστήματος

Για να παρακολουθείτε βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω:

Adobe Flash Player

Σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 1+ Mbps

Περιηγητές ιστού

Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari ή Opera

Φροντίστε να κλείσετε άλλες καρτέλες, προγράμματα περιήγησης καθώς και άλλα προγράμματα κατά τη μετάδοση ροής του περιεχομένου σας. Επίσης, ίσως είναι προτιμότερο να συνδεθείτε ενσύρματα στο Διαδίκτυο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια ασύρματη σύνδεση δικτύου.
Το Chrome δεν υποστηρίζεται για το Ubuntu ή άλλα λειτουργικά συστήματα Linux. Αν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος ενώ προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια λειτουργική μονάδα HAL.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 

Εισαγωγή – Καλωσόρισμα 

’Αφιξη στο Ηράκλειο 

’Αφιξη στον Πειραιά & «Τέλος ταξιδιού» 

 

 

PRESENTATION SPACE

Εσωτερικοί Χώροι 

Παροχή υπηρεσιών 

 

 

ΕΧΤΡΑ

OLYMPIC CHAMPION: Interiors Slide Show ΗD 

.

 

 

INTERVIEWS

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΒΡΟΣ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ (Olympic Champion) Συνέντευξη 

Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΑΡΧΟΣ: ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 

ΠΡΟΙΣΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ – ΠΡΟΙΣΤ. ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ – & ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ. ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ OLYMPIC CHAMPION

TO ΠΛΗΡΩΜΑ TOY ΠΛΟΙΟΥ 

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ 

ΚΑΜΠΙΝΕΣ 

Restaurant 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΣΑΛΟΝΙΑ

BAR

.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗΝ ANEK LINES ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

link για pchands

ΤονΔιευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ιωάννη Σ. Βαρδινογιάννη
Τον κ. Πέτρο Χατζηδάκη, Αρχιπλοίαρχο DPA-CSO,
Τον κ. Σταύρο Αγγελιδάκη, Αρχιπλοίαρχο,
Την κ. Ειρήνα Σίμου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ,
Την κ. ’ννα Νικολακάκη, από το Τμήμα Χορηγιών
Την κ. Βάσω Γιακουμάκη, από τη Διεύθυνση Μάρκετινγκ
Τον κ. Γεώργιο Σκαλίδη, από το Τμήμα Μάρκετινγκ
Καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της ANEK LINES

Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Πληρώματος του OLYMPIC CHAMPION, για την ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία, βασισμένη στην πατροπαράδοτη, γνωστή σε όλο τον κόσμο, Κρητική φιλοξενία,

Τον Πλοίαρχο, κ. Ευστράτιο Καβρό,
Τον Α’ Μηχανικό, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο,
Τον Ύπαρχο, κ. Ανδρέα Γασπαράτο,
Τον ΑΒ’ Μηχανικό, κ. Αριστοτέλη Δημόπουλο,
Τον Προϊστάμενο Οικονομικό, κ. Γεώργιο Βλαζάκη,
Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Γεώργιο Σαριδάκη,

Όλους τους Αξιωματικούς και τα μέλη του Πληρώματος του OLYMPIC CHAMPION για τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του επίσημου αφιερώματος στον «Ολυμπιονίκη» της

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οιΣίμος Μιχάλογλου: Κάμερα 

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Φωτογράφιση 

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη 

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Αθανάσιος Αντωνίου: Μετάφραση

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation, 

Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την ANEK LINES 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις