Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 12:45

PHNELOPE A – MOMENTS OF TRIP«Πηνελόπη Α», πλοίο συνώνυμο
της γραμμής Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου-Μυκόνου

Το Σάββατο, στις 27 Οκτωβρίου 2012, η ομάδα του Arxipelagos.com είχε τη χαρά να ταξιδέψει με το «Πηνελόπη Α» σε ένα ταξίδι από τη Ραφήνα μέχρι τη Μύκονο και επιστροφή.

Ότι και να πει κανείς για το πλοίο αυτό θα είναι πολύ λίγο.
Έχει γράψει τη δική του λαμπρή σελίδα στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της χώρας μας. Είναι ένα πλοίο που ομορφαίνει καθημερινά τα λιμάνια της γραμμής. Ένα πλοίο που σφυρίζει δυνατά κάθε φορά που μπαίνει στο λιμάνι.
Ένα πλοίο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του σε όλα τα λιμάνια της γραμμής προσφέροντας ανελλιπώς τις υπηρεσίες του.

Ξεκίνησε δρομολόγια τον Απρίλιο του 1992.

Από τότε πέρασαν είκοσι χρόνια, στη διάρκεια των οποίων το πλοίο δεν έφυγε ποτέ από τη Ραφήνα και τη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας, εκτός βέβαια από τις ετήσιες ακινησίες.

Είκοσι χρόνια προσφοράς, συνέπειας και αξιοπιστίας.

Το πλοίο φέρει το όνομα της συζύγου του Μίμη του Αγούδημου, του πλοιοκτήτη, ο οποίος αγόρασε ξανά το πλοίο από την Hellas Ferries, τον Μάρτιο του 2004. Τιμή σε ένα όνομα, τιμή σε ένα πλοίο. Ή αλλιώς, η τιμή της αγάπης προς ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Για αυτό το πλοίο ταξιδεύει ξανά, από τον Απρίλιο του 2004, με τα σινιάλα της Agoudimos Lines. Και στη γέφυρά του βρίσκεται, από τον Μάρτιο του 2004, ένας από τους καλύτερους πλοιάρχους της ελληνικής ακτοπλοΐας, ο καπετάν Κώστας Βελαλόπουλος.

Ο καπετάν-Κώστας Βελαλόπουλος και το πλήρωμά του μας υποδέχτηκαν φιλόξενα και μας έκαναν να νιώσουμε, κυριολεκτικά, σαν το σπίτι μας.
Οι ώρες του ταξιδιού πέρασαν τόσο γρήγορα που όλοι ευχόμασταν να κρατούσε ακόμα περισσότερο.
Οι στιγμές ταξιδιού με το «Πηνελόπη Α» ήταν μοναδικές, μαγικές και ονειρικές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου.

Οι εικόνες που ακολουθούν αποτυπώνουν όμορφα μικρά στιγμιότυπα αυτού του ταξιδιού.
Το Arxipelagos.com on board «Πηνελόπη Α»…

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις