Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:24

RO-RO «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ» (IMO 7026613): Στιγμές ταξιδιού στο Αρχιπέλαγος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Photo by: KOSTAS PAPADOPOULOS


Εικόνες που μιλούν στην καρδιά κάθε Καραβολάτρη. Εικόνες που φέρνουν αναμνήσεις από προηγούμενες δεκαετίες. Τότε που τα καράβια ήταν λευκά, οι κουβέρτες βάφονταν πράσινες και η αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας ήταν μοναδική.
Πόσο μας έχουν λείψει αυτές οι εικόνες! Και περισσότερο από τη δεκαετία του '80!

Η κομψή σιλουέτα του "ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ" γλυστρά ήρεμα και ομαλά στα νερά του Σαρωνικού, αφήνοντας πίσω δεντελένια απόνερα και ξεχύνεται στο Αρχιπέλαγος.

Γερμανικό σκαρί, ετών 47 αλλά με ψυχή νεότευκτου. Στην καρδιά του εργάζονται ακούραστα οι δυο MAK μηχανές του και χαρίζουν στο καράβι τη δύναμη που χρειάζεται.

Η μπρούντζινη καμπανούλα στην πλώρη με έτος "1955", μαρτυρά ένα προηγούμενο καραβάκι που πέρασε από τα χέρια της οικογένειας Σουρμελή. Μιας ναυτικής οικογένειας που αγάπησε και τίμησε κάθε πλοίο που πέρασε από τα χέρια της.

Στο τιμόνι του «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ» ο Καπετάν Βαγγέλης Σουρμελής. Καπετάνιος και Πλοιοκτήτης ταυτόχρονα. Ή διαφορετικά με μία λέξη "Καραβοκύρης"! Ένας όρος που πλέον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια δυστυχώς. Ο Καπετάν Βαγγέλης είναι ένας από τους τελευταίους Καραβοκύρηδες!

Αγαπάει και καμαρώνει για το πλοίο του! Το φροντίζει σαν παιδί του, όπως έκαναν οι παλιοί παραδοσιακοί Καραβοκύρηδες.

Ένα μεγαλειώδες βίντεο φτιάχτηκε με μεράκι από την ομάδα του arxipelagos.com, για να μας θυμίσει πως υπάρχουν κι αυτά τα καράβια, τα λευκά, σαν το παλιό καλό καιρό, τις εποχές τις όμορφες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους..

 

CAMERA: Simos Michaloglou, Konstantinos Papadopoulos, Ζ.Σ

VIDEO EDITING MONTAGE: Konstantinos Papadopoulos

PHOTOGRAPH: Konstantinos Papadopoulos, Costas Sarlis

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις