Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 02:21

T.M.V.»AEGEAN GLORY» Ιστορικό & Νοσταλγικό, σαν παλιό θερινό σινεμά..! ( ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)link για pchands

IMO 7111250
Building year 1971
Building yard Anastasiadis-Tsortanides (Perama-Greece)
Owner Pleasure Cruises SA
Length 67,80m
Breadth 10m
Draft 3,25m
GT 1.035
Machinery MAK 8 MU diesel 2X1600
Speed 17 kn
Number of passengers 800
Port of registry Piraeus
Flag Greece
Former names Mykinai
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΟΙΟΥ

Το «ΜΥΚΗΝΑΙ» του Σαρωνικού..

Χαράζει η μέρα και ο ήλιος σηκώνεται πάνω από τον Αργοσαρωνικό. Τα καραβάκια από το Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου ξεχύνονται προς την Αίγινα, τα Μέθανα, τον Πόρο, την Ύδρα, την Ερμιόνη, τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει μια λευκή, κομψή σιλουέτα. Είναι το «ΜΥΚΗΝΑΙ» που έχοντας μεγάλο δρόμο ανταγωνίζεται επάξια τα άλλα καραβάκια του Αργοσαρωνικού. Εικόνες βγαλμένες σαν από παλιό θερινό σινεμά. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Μια δεκαετία νοσταλγική που το άστρο της ελληνικής ναυπηγικής λάμπει όσο ποτέ άλλοτε. Είναι τα χρόνια εκείνα της αθωότητας, που από τα ναυπηγεία και τα καρνάγια του Σκαραμαγκά του Περάματος και της Σαλαμίνας, καθελκύονταν ελληνικά έργα τέχνης, καράβια που ήταν έτοιμα να σκίσουν τους πιο δύσκολους καιρούς στα ελληνικά πελάγη και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν στις 22 Ιουνίου 1971 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονομασίας και εγκαινίων στο νέο πλοίο ΜΥΚΗΝΑΙ, το οποίο ξεκίνησε την όμορφη καριέρα του στα πανέμορφα λιμάνια του Αργοσαρωνικού.

Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα ταινίας εποχής, από την τελετή ένταξης του πλοίου στον ελληνικό επιβατηγό στόλο, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Οn Board..


Κυριακή 8 Ιουνίου του 2014 και βρισκόμαστε πάνω στο πανέμορφο μικρό κρουαζιερόπλοιο της PLEASURE CRUISES, MTV «AEGEAN GLORY», το «πάλαι ποτέ» ιστορικό ΜΥΚΗΝΑΙ.Ο αέρας που αποπνέει αυτό το ελληνικό σκαρί, είναι τελείως ξεχωριστός από κάθε άλλο καράβι που έχουμε επισκεφτεί. Αυτό το μικρό καράβι μας ταξιδεύει από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε κι ας μην έχουμε λύσει κάβους κι ας μην έχουμε σηκώσει άγκυρα και ξεχυθούμε στο πέλαγος. Μας ταξιδεύει από μόνο του σε άλλες εποχές, κλασικές, νοσταλγικές. Στο νου έρχονται καλοκαιρινές εικόνες από την ελληνική ταινία με το Σταμάτη Γαρδέλη, το Στάθη Ψάλτη κ.α. «ΕΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ ΝΤΑΡΛΙΝΓΚ» εποχής του 1984. Σε εκείνη την ταινία το καράβι αυτό είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και κοσμούσε με την κομψή παρουσία του, κάθε πλάνο που το προέβαλλε.

Η ιστορία..

Το βαποράκι ναυπηγήθηκε το 1971 στο Πέραμα, από το ναυπηγείο Αναστασιάδη – Τσορτανίδη, οι οποίοι ήταν οι ιδιοκτήτες του πλοίου. Το υλικό κατασκευής του σκάφους είναι ο Χάλυβας (steel). Αρχικά το ολικό μήκος του πλοίου ήταν 62 μέτρα με το οποίο νηολογήθηκε. Όμως με τη μεγάλη μετατροπή της πρύμνης το 1986, όπου από τετραγωνισμένη «flat», γίνεται καμπυλωτή «liberty» και κατασκευάζεται πισίνα, προστίθενται ακόμη 5,80 μέτρα και έτσι το ολικό μήκος επιμηκύνεται και ανέρχεται στα 67,80 μέτρα. Το πλάτος είναι 10 μέτρα και το βύθισμα από 3 μέτρα πριν τη μετατροπή του 1986, έφτασε στα 3,25. Συγχρόνως γίνεται μετατροπή και στη μορφή της πλώρης και από οβάλ αλλάζει σε μυτερή, τη μορφή που έχει σήμερα. Η ολική χωρητικότητα ανέρχεται στους 907,58 (tonnage gross).
Στις 22 Ιουλίου 1971 με ανάδοχο την Αθηνά Αναστασιάδη (κόρη του ιδιοκτήτη) το “ΜΥΚΗΝΑΙ”, όπως ήταν το πρώτο του όνομα, εντάσσεται στην ελληνική ακτοπλοΐα αλλάζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα αφού με ταχύτητα 17 κόμβων, είναι το γρηγορότερο του Σαρωνικού. Με τον θρυλικό Cpt Τζίμη Μαστροκόλια (αδελφό του Κούλη) από το Πόρτο Χέλι της Ερμιονίδος στη Γέφυρα, ξεκινά κάθε πρωί στις 8 για Αίγινα, Μέθανα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι ενώ ορισμένες μέρες καταπλέει και στο Λεωνίδιο! Στις αρχές του ’80, με την έλευση των “δελφινιών” αλλά και των σύγχρονων συμβατικών το πλοίο αποσύρεται οριστικά από την ακτοπλοϊκή γραμμή. Το 1986 “αλλάζει σελίδα” και μετατρέπεται σε κρουαζιερόπλοιο. Έχοντας περάσει υπό την πλοιοκτησία της οικογένειας Τσάφου, ανακαινίζεται πλήρως εσωτερικά και πραγματοποιούνται στο σκαρί όλες αυτές οι αλλαγές που προαναφέραμε παραπάνω. Με το νέο όνομα AEGEAN GLORY που φοριέται πλέον στην πλώρη και στην πρύμνη του, το ιστορικό καράβι ξεκινά να γράφει και πάλι λαμπρή ιστορία στα όμορφα λιμάνια του Αργοσαρωνικού, εκεί δηλαδή που αγαπήθηκε τόσο πολύ και έγινε ένα με αυτά! Το AEGEAN GLORY ανακαινίστηκε και το 2005 κι είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους σύγχρονους, διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας.

Ημερήσια κρουαζιέρα με το AEGEAN GLORY..


Λίγο μετά τις 7:30 επιβιβαζόμαστε στο Aegean Glory, που είναι δεμένο μπροστά στις δεξαμενές της ακτής Βασιλειάδη. Η υποδοχή από το πλήρωμα είναι θερμή κάνοντας μας να αισθανόμαστε άνετα. Η επιβίβαση ολοκληρώνεται στις 8:30, αμέσως οι κάβοι λύνονται και η κρουαζιέρα μας ξεκινάει!

Η μοναδική Γέφυρα..

Εισερχόμενοι στην παραδοσιακή Γέφυρα του πλοίου, δέος μας προκαλεί η αρχοντιά της! Οι ξύλινες επενδύσεις, κλασικά παράθυρα εμπρός, ο μπρούτζινος τηλέγραφος με τις υπέροχες κινήσεις του και το κομψό, ξυλόγλυπτο τιμόνι να μας θυμίζει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το πλοίο λες και κατέβηκε χθες από τα ναυπηγεία του Περάματος, μας ταξιδεύει με έναν τρόπο, όπως μόνο αυτό γνωρίζει! Πολύ μεγάλες και γνωστές προσωπικότητες της τέχνης, της πολιτικής και του διεθνούς jet set, έχουν ταξιδέψει μέσα σ’ αυτή τη Γέφυρα, τις προηγούμενες δεκαετίες!


O Cpt Κώστας Βελετάκος

Ο «Άρχοντας» της Γέφυρας και όλου του πλοίου, Καπετάν Κώστας Βελετάκος μας καλωσορίζει. Ο Καπετάν Κώστας καταγόμενος από το Γερολιμένα της Μάνης του νομού Λακωνίας, μεγάλωσε στον Πειραιά και είχε όνειρο ζωής από μικρό παιδί όχι μόνο να ασχοληθεί με τη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, αλλά να γίνει Καπετάνιος! «Καπετάνιος» και όχι Πλοίαρχος, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ότι προτιμά! Και εμείς έτσι προτιμούμε να τον αποκαλούμε! Στο ξεχωριστό AEGEAN GLORY βρίσκεται για πρώτη χρονιά φέτος και ήδη έχει γίνει ένα με το βαπόρι. Έχοντας μεγάλη εμπειρία αρκετά χρόνια από πλοιαρχίες σε διάφορους τύπους σκαφών, καπετανεύει άψογα αν και το καράβι είναι μονοτίμονο και χωρίς προπελάκι. Παρόλα αυτά, οι προσεγγίσεις στα λιμάνια, με πλαγιοδετήσεις και πρυμοδετήσεις, γίνονται χωρίς κανένα πρόβλημα, χάρις στο έμπειρο Πλήρωμα του σκάφους.
Ο Καπετάν Κώστας μας παραχώρησε συνέντευξη στο φακό του arxipelagos.com όπου χωρίζεται σε δύο μέρη:
Το Α’ μέρος γυρίστηκε στο γραφικό λιμάνι της Ύδρας, μπροστά από το πλαγιοδετημένο πλοίο του και το Β’ μέρος μέσα στην όμορφη Γέφυρα του πλοίου.


Ο Α’ Μηχανικός του πλοίου, Μιχάλης Ελευθερόπουλος

Μέσα στη Γέφυρα του πλοίου μας παραχώρησε επίσης συνέντευξη για το φακό του arxipelagos.com ο Α’ Μηχανικός του πλοίου, Μαστρό Μιχάλης Ελευθερόπουλος. Γέννημα-θρέμμα του Πειραιά, ο Μαστρό-Μιχάλης έχει γράψει πολλά χρόνια κοινής ιστορίας με το AEGEAN GLORY, καθώς βρίσκεται εκεί 17 χρόνια. Το γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή και το αγαπάει απεριόριστα! Φροντίζει αυτός και το υπόλοιπο έμπειρο Πλήρωμα της μηχανής, για τη σωστή συντήρηση των μηχανών του σκάφους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναφέρεται στις μηχανές και τις αποκαλεί «Οι μηχανούλες..» σαν να ήταν παιδιά του, δυο αγαπημένα του παιδιά. Αυτό και μόνο δείχνει το πραγματικό δέσιμό του με το αγαπημένο καραβάκι!


Οι μηχανές που φοράει το πλοίο είναι δύο diesel MAK 8 MU 2X1600 στις 3700 στροφές. Επίσης υπάρχουν τρεις ηλεκτρογεννήτριες Mercedes, οι δύο είναι 90 kw και μία μεγαλύτερη των 150 kw.


Ο Ανθυποπλοίαρχος του πλοίου Γιάννης Αντωνόπουλος

Έναν ακόμη Αξιωματικό που συναντήσαμε στη Γέφυρα, ήταν ο Καπετάν Γιάννης Αντωνόπουλος. Ο Καπετάν Γιάννης είναι ο Ανθυποπλοίαρχος του πλοίου και πιστεύουμε πως θα έχει μια λαμπρή καριέρα στη θάλασσα, γιατί είναι καλό και ξεχωριστό παιδί και αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει. Γεννήθηκε και έζησε στη Σπάρτη του νομού Λακωνίας και αν και κατάγεται από στεριά, κατάφερε να γίνει ένα με τη θάλασσα, αυτό δηλαδή που ήθελε από μικρός. Βρίσκεται για τρίτη σαιζόν στο πλοίο. Το να χειρίζεται καθημερινά το μπρούτζινο τηλέγραφο ή το ξύλινο τιμόνι της Γέφυρας, είναι εμπειρίες – χρυσάφι που θα του χρησιμεύσουν στο μέλλον της καριέρας του. Μας παραχώρησε συνέντευξη για το φακό του arxipelagos.com μέσα στο χώρο της Γέφυρας.

Στα νησάκια του Αργοσαρωνικού..

Πρώτος προορισμός μας, ο ηλιο-φωτισμένος Πόρος! Μέχρι να φτάσουμε, περιηγούμαστε στα σαλόνια και την κουζίνα του πλοίου, ενώ μετά κατεβαίνουμε στο μηχανοστάσιο. Και οι δύο χώροι λάμπουν και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, χάρις στην αγάπη και την εργατικότητα του έμπειρου Πληρώματος!

Ώρα 10:40 και το Aegean Glory μπαίνει στο στενό Πόρου – Γαλατά. Στις 11:00 το πλοίο δένει ακριβώς κάτω από το σήμα κατατεθέν του νησιού, το περίφημο ρολόι! Οι επιβάτες κατεβαίνουν, έχοντας 40′ στη διάθεσή τους για να κάνουν τη βόλτα τους. Στις 11:40 αναχωρούμε για τον επόμενο μας προορισμό, την ιστορική Ύδρα. Λίγα λεπτά αργότερα περνάμε ανάμεσα από τα Τσελεβίνια, τις βραχονησίδες Σκυλλί και Σπαθί! Η ώρα είναι 12:50 όταν το Aegean Glory πλαγιοδετεί στο γραφικό λιμάνι της Ύδρας. Οι επιβάτες κατά την 1,5 ώρα παραμονής τους, κάνουν βόλτες στα όμορφα σοκάκια ενώ το πλοίο μένει στα ανοιχτά «αρόδο» μέχρι τις 14:00, οπότε κι επιστρέφει στο λιμάνι για την επιβίβαση. Οι φακοί μας καταγράφουν όμορφες στιγμές με τη μοναδική πλαγιοδέτηση του πλοίου, έτσι μοναδικά, όπως συνέβαινε και παλιά. Στις 14:20 η πλώρη περνάει μπροστά από το Κάστρο και βάζουμε πλώρη για τον τελευταίο μας προορισμό, το νησί του φιστικιού, της Αφαίας και του Άγιου Νεκτάριου, Αίγινα, στην οποία θα δέσουμε δύο ώρες αργότερα. Μια ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του AEGEAN GLORY:

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του πλοίου..

Στα τρία καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 800 επιβάτες οι οποίοι έχουν αρκετές επιλογές για να περάσουν ευχάριστα. Το μεγαλύτερο εστιατόριο του Aegean Glory είναι το Blue Sea dining room που βρίσκεται πλώρα στο κατάστρωμα 3 και είναι χωρητικότητας 172 θέσεων. Στο ίδιο κατάστρωμα αλλά πρύμα, βρίσκεται το μικρότερο Flamengo Dining Room, χωρητικότητας 120 θέσεων. Τα δύο εστιατόρια διαθέτουν πλούσιους μπουφέδες με ορεκτικά, σαλάτες, τυριά, φρούτα και γλυκά που καλύπτουν όλα τα γούστα! Ανάμεσα στα εστιατόρια, στο κέντρο του καταστρώματος 3, βρίσκεται το μικρό Cafe de Paris, 36 θέσεων, το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον Arminio Lozzi! Στο κατάστρωμα 4 βρίσκονται τα σαλόνια του πλοίου, τα οποία μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και σαν εστιατόρια. Πλώρα βρίσκεται το Sunshine Lounge, 156 θέσεων, που διαθέτει μπαρ και πίστα όπου παραδίδονται μαθήματα παραδοσιακών χορών! Πρύμα, βρίσκεται το Mermaid Lounge, χωρητικότητας 108 θέσεων, που είναι πάντα γεμάτο κόσμο. Ανάμεσα στα δύο σαλόνια βρίσκεται η Boutique με χειροποίητα κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες! Στην πρύμνη βρίσκεται η πισίνα που διαθέτει θαλασσινό νερό προκειμένου οι επιβάτες να απολαμβάνουν τη θάλασσα και στη διάρκεια του ταξιδιού! Στο χώρο της πισίνα, υπάρχει και μπαρ για δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά! Για ηλιοθεραπεία προσφέρεται το Sun Deck, το υψηλότερο κατάστρωμα του πλοίου, αλά και το υπέροχο ευρύχωρο πλωριό μπαλκόνι, ιδιαίτερο ιδανικό για καραβολάτρες! Τέλος, το κλιμακοστάσιο κοσμεί το μεγάλο γλυπτό “Evolution” του Παναγιώτη Σταματάκη.

Τα εστιατόρια είναι πλέον έτοιμα να υποδεχτούν τους επιβάτες κι οι μπουφέδες είναι γεμάτοι ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές, που προετοιμάζονταν από το πρωί στην κουζίνα! Ο Αρχιμάγειρας του πλοίου κ. Δημήτρης Μπαρούνης με τη βοήθεια του έμπειρου team βάζουν τα δυνατά τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Γεύσεις μοναδικές που εντυπωσιάζουν τους επιβάτες. Μετά το φαγητό, μια βόλτα στα καταστρώματα είναι ιδανική, με το κοπάδι από τα χαριτωμένα δελφίνια να μας κρατούν συντροφιά για λίγα λεπτά..

Στην Αίγινα..

Ώρα 16:30 κι έχουμε δέσει στο λιμάνι της Αίγινας όπου και θα παραμείνουμε για 2 ώρες. Τα λεωφορεία είναι ήδη εκεί και περιμένουν τους επιβάτες για τις εκδρομές στο νησί. Στις 18:30 αναχωρούμε από την Αίγινα με προορισμό τον Πειραιά και πλέον απομένει μία ώρα χαλάρωσης στη θάλασσα πριν ολοκληρωθεί η κρουαζιέρα μας με το πλοίο να περνάει δίπλα από τη ράδα και τα πλοία που “ξεκουράζονται” εκεί. Κατά τη διάρκεια αυτή, μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στο μεγάλο σαλόνι μπροστά, γίνεται μεγάλο γλέντι με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα και συμμετοχή του χορευτικού του πλοίου.

Συνομιλήσαμε on camera με τον πλοιοκτήτη κ. Παναγιώτη Τσάφο, ιδιοκτήτη της PLEASURE CRUISES. Μιλάει με αγάπη για το πλοίο της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι κάνουν το παν για αυτό και το φροντίζουν γιατί είναι κομμάτι του εαυτού τους. Τη συνέντευξη έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε στα βίντεο του αφιερώματος.

Συνέντευξη ακόμη μας παραχώρησε ο Διευθυντής Marketing και πωλήσεων της PLEASURE CRUISES, κ. Κώστας Κόκκας.Ο κ. Κόκκας μας μίλησε για τα μοναδικά happenings που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως ο διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου και κρουαζιέρα μέχρι το Σούνιο υπό την Πανσέληνο και άλλες υπέροχες κρουαζιέρες, parties και happenings που συμβαίνουν κατά καιρούς. Μάλιστα το πλοίο διατίθεται και για δεξιώσεις και γιορτές, όπως γάμοι και άλλες συνεστιάσεις. Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο του αφιερώματος.

Για το τέλος..

Το Aegean Glory περνάει τα φανάρια του Πειραιά στις 19:30 ]και λίγα λεπτά μετά πλαγιοδετεί στη θέση του, στην ακτή Βασιλειάδη με όμορφη μανούβρα από τον Καπετάν Κώστα Βελετάκο! Μια υπέροχη ημερήσια κρουαζιέρα ολοκληρώθηκε. Οι εικόνες πολλές, τα συναισθήματα άπειρα! Πριν αποβιβαστούμε, αποχαιρετάμε το εξαιρετικό πλήρωμα για τη φιλοξενία του και ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε και πάλι!

Για το Arxipelagos.com


Σίμος Μιχάλογλου . Σάκης Αντωνίου

 

 

 

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY»- ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΥΔΡΑ

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΑΦΙΞΗ ΑΙΓΙΝΑ

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΑΦΙΞΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

 

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

T.M.V.»AEGEAN GLORY»: Behind the lens

Στιγμές «πίσω από τους φακούς», στο αφιέρωμα σε ένα ιστορικό και πανέμορφο «καραβάκι» του Αργοσαρωνικού, το MTV «AEGEAN GLORY» (πρώην ΜΥΚΗΝΑΙ).
Μια ξεχωριστή ημερήσια κρουαζιέρα στον Πόρο, την Ύδρα και την Αίγινα, παρέα με τα δελφινάκια του Σαρωνικού, με ένα πλοίο που είχε αγαπηθεί ήδη από την πρώτη του καριέρα στα νησιά αυτά.

.

 


T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

T.M.V.»AEGEAN GLORY» – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΦΟΣ: ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ PLEASURE CRUISES ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ )

Ο Πλοικτήτης του μικρού κρουαζιερόπλοιου AEGEAN GLORY της PLEASURE CRUISES, κ. Παναγιώτης Τσάφος, μιλάει στην κάμερα του arxipelagos.com για το υπέροχο πλοίο, που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια και κουβαλά βαριά ιστορία στις πλόες του Αργοσαρωνικού!

ΜΟΝΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΚΑΜΕΡΑ: Λίνα Ζαφείρη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου

 

Cpt ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕΤΑΚΟΣ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α’ ΜΕΡΟΣ )

Στο Α’ μέρος μας μιλά μπροστά από το πλαγιοδετημένο πλοίο του, στο γραφικό λιμανάκι της Ύδρας

Μεγάλωσε στον Πειραιά και είχε όνειρο ζωής από μικρό παιδί όχι μόνο να ασχοληθεί με τη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, αλλά να γίνει Καπετάνιος! «Καπετάνιος» και όχι Πλοίαρχος, όπως προτιμά τον όρο για τον εαυτό του. Στη παραδοσιακή Γέφυρα του AEGEAN GLORY (πρώην ΜΥΚΗΝΑΙ) με τον μπρούτζινο τηλέγραφο και το ξύλινο τιμόνι, βρίσκεται για πρώτη χρονιά φέτος και ήδη έχει γίνει ένα με το βαπόρι. Έχοντας μεγάλη εμπειρία αρκετά χρόνια από πλοιαρχίες σε διάφορους τύπους σκαφών, καπετανεύει άψογα αν και καράβι μονοτίμονο χωρίς προπελάκι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου, Αντώνης Μέγγουλης

ΚΑΜΕΡΑ: Λίνα Ζαφείρη

ΜΟΝΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αντώνης Μέγγουλης

.
Cpt ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕΤΑΚΟΣ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β’ ΜΕΡΟΣ )

Στο Β’ μέρος μας μιλά μέσα στην πανέμορφη Γέφυρα του ελληνικού AEGEAN GLORY!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου, Αντώνης Μέγγουλης

ΚΑΜΕΡΑ: Λίνα Ζαφείρη

ΜΟΝΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αντώνης Μέγγουλης
.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Στη σύντομη κουβέντα που είχαμε με τον “Chief” του μικρού κρουαζιερόπλοιου “AEGEAN GLORY” γνωρίσαμε δυο πράγματα για τις μηχανές του πλοίου, “μηχανούλες” όπως τις αποκαλεί ο ίδιος, δείχνοντας έτσι την αγάπη και την αμέριστη φροντίδα του!
Γέννημα-θρέμμα του Πειραιά, ο Μαστρό – Μιχάλης βρίσκεται στο πλοίο 17 χρόνια, γνωρίζοντας το σπιθαμή προς σπιθαμή.

ΚΑΜΕΡΑ: Λίνα Ζαφείρη

ΜΟΝΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου

.
Cpt ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Στην πανέμορφη παραδοσιακή Γέφυρα του υπέροχου AEGEAN GLORY, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο.
Ο Καπετάν Γιάννης με καταγωγή από τη Σπάρτη της Λακωνίας, γεννημένος το ’83, είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς να ακολουθήσει το δρόμο της θάλασσας!
Μας μίλησε για την πορεία του μέχρι τώρα αλλά κυρίως για τις εντυπώσεις του πως είναι να εργάζεσαι σε ένα τόσο ιδιαίτερο πλοίο, με κλασικά όργανα ναυσιπλοΐας, όπως ο παραδοσιακός τηλέγραφος και το ξύλινο τιμόνι. Εμπειρίες – χρυσάφι για τη μετέπειτα σταδιοδρομία κάθε νέου ναυτικού.
Του ευχόμαστε να έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία στη θάλασσα και καλά ταξίδια …στο Αρχιπέλαγος!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου

ΚΑΜΕΡΑ: Λίνα Ζαφείρη

ΜΟΝΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΡΚΕΤΙΝΓΚ PLEASURE CRUISES ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ )

Συνέντευξη ακόμη μας παραχώρησε ο Διευθυντής Marketing και πωλήσεων της PLEASURE CRUISES, κ. Κώστας Κόκκας.Ο κ. Κόκκας μας μίλησε για τα μοναδικά happenings που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως ο διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου και κρουαζιέρα μέχρι το Σούνιο υπό την Πανσέληνο και άλλες υπέροχες κρουαζιέρες, parties και happenings που συμβαίνουν κατά καιρούς. Μάλιστα το πλοίο διατίθεται και για δεξιώσεις και γιορτές, όπως γάμοι και άλλες συνεστιάσεις. Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο του αφιερώματος.

 

.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ AEGEAN GLORY

T.M.V.»AEGEAN GLORY – Crew

T.M.V.»AEGEAN GLORY – Ship’s Bridge

T.M.V.»AEGEAN GLORY- Ship’s Engine Room

T.M.V.»AEGEAN GLORY- Ship’s Interiors

T.M.V.»AEGEAN GLORY- Exterior Spaces

T.M.V.»AEGEAN GLORY- Ship’s Restaurants

T.M.V.»AEGEAN GLORY – Moments of Travel

T.M.V.»AEGEAN GLORY- Photo Gallery Ship

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι:

Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη :Κάμερα

Αντώνης Μέγγουλης: Φωτογράφιση

Αθανάσιος Αντωνίου : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

Αθανάσιος Αντωνίου, Δημήτριος Κωνσταντίνου : translation

 


Πατήστε πάνω στο εξώφυλλο για κατεβάσετε το αφιέρωμα σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού. (PDF )

link για pchands

Ευχαριστούμε θερμά την PLEASURE CRUISES για το ταξίδι!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πλοιοκτήτη κ. Παναγιώτη Τσάφο, για την όμορφη συνεργασία και στον Διευθυντή Marketing και πωλήσεων, κ. Κώστα Κόκκα.

Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους από το Πλήρωμα του AEGEAN GLORY, για τη ζεστή φιλοξενία:

τον Πλοίαρχο, Cpt Κώστα Βελετάκο τον Α΄ Μηχανικό, Μιχάλη Ελευθερόπουλο τον Ανθυποπλοίαρχο, Cpt Γιάννη Αντωνόπουλο το Γ’ Μηχανικό, κ. Γιώργο Σαγιόγλου το Β΄ Οικονομικό Αξιωματικό, κ. Γιάννη Ηλιάδη τον Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Γιάννη Μουνδρέα και το Ναύκληρο, κ. Τάσο Βιτσεντζάτο

Όλο το έμπειρο Πλήρωμα ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή του στην πραγματοποίηση του αφιερώματος στο AEGEAN GLORY.

link για pchands

Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με τηνPleasure Cruises

 

 

link για pchands   link για pchands   link για pchands   link για pchands

 

 

 

 

 

 

 

 

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις