Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 10:00

TERA JET: ΑΦΙΞΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ !!

Photo by: Simos Michaloglou


«TERA JET».. πλοίο – όνομα και πράγμα να μπαίνει στα μικρά έως ανύπαρκτα λιμάνια της γραμμής του, τόσο με μπουνάτσες αλλά ακόμη δυσκολότερα με τις συνήθεις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του Αιγαίου.

Με την κάμερα του arxipelagos.com, καταγράψαμε όμορφα, εντυπωσιακά πλάνα μέσα από τη Γέφυρα, με Πλοίαρχο τον Cpt Γιάννη Βουτσελάκο και Ύπαρχο τον Cpt Νίκο Χλωρό.

Η ταινιούλα ξεκινά από την πρωινή αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου σιγά-σιγά το πλοίο ανοίγει ταχύτητα, μέχρι να ανάψουν και οι δύο Gas Turbines.

Το δύσκολο λιμάνι της Τήνου ακολουθεί στη συνέχεια με την όμορφη αριστερή στροφή στη μανούβρα που πραγματοποίησε ο Cpt Γιάννης.

Στην άφιξη στο λιμάνι της Μυκόνου η αδρεναλίνη ανέβηκε περισσότερο, καθώς των 145 μέτρων «Tera Jet», με μία εντυπωσιακή αριστερή μανούβρα «στριμώχτηκε» ανάμεσα στο δεμένο «Superferry II» και στο «Highspeed 7 « που έδενε, με την πλώρη του «Tera» να περνά μόλις λίγα μέτρα από το «Superferry II» αλλά και η πρύμνη του να περνάει οριακά από τη γωνία του ντόκου. Θυμηθήκαμε λίγο και το δάσκαλο του Cpt Γιάννη, τον Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε όμορφες-δύσκολες μανούβρες.

Στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο, σαφώς πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, με απλές κινήσεις ο Cpt Γιάννης με τη συνήθη αριστερή μανούβρα, έφερε τον καταπέλτη σχεδόν πάνω από τον προβλήτα.

Κατά την αναχώρηση από την Πάρο, τα χειριστήρια στα χέρια του Ύπαρχου Cpt Νίκου Χλωρού, ο οποίος υπό την επίβλεψη του Cpt Γιάννη βγάζει το πλοίο από το λιμάνι. Απ’ οτι μας εκμυστηρεύτηκε, αρκετές φορές έχει πιάσει τα χειριστήρια του «Tera» και «μπράβο» στον Καπτά-Γιάννη που στα βήματα του Δασκάλου του, δίνει ευκαιρίες στα νεότερα παιδιά για να προχωρήσουν στην καριέρα τους!

Στο λιμάνι της Νάξου με μία όμορφη αριστερή στροφή, ο καταπέλτης ήρθε σχεδόν πάνω από το ντόκο και η φορτοεκφόρτωση ξεκίνησε άμεσα.

Τέλος στο «λιμάνι» της Ραφήνας, όπως μας έχει πει και στη συνέντευξή του ο Καπετάνιος, «έχει κι αυτό τη δική του ομορφιά»!
Η μυτερή πλώρη έρχεται πάνω από το κεφάλι του μώλου και οι ναύτες χωρίς προσπάθεια ρίχνουν από πάνω το βιλάϊ για να δώσουν τους πλωριούς κάβους. Έτσι το πλοίο έρχεται και συρταρώνει στη γωνία.

Όμορφες εικόνες από την όμορφη Ελληνική μας Ακτοπλοΐα!

Καλά ταξίδια σε όλους στο Αρχιπέλαγος !!

Κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

copyright Ιούνιος 2017

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις